Soflens Toric / Bausch & Lomb

Месечни хидрогел леќи за корекција на астигматизам кои со својот дизајн овозможуваат стабилност на леќата во окото, одлична острина на видот и комфор во текот на целиот ден.
Usage instructionsMonthly replacement
MaterialAlphafilcon A
Production technologyCast Molding
Center thickness0.09 mm
Base curve (BC)8.5 mm
Diameter Ø14.5 mm
Power+6.00Д до -6.00D (на 0.25Д); -6.00Д to -9.00Д (на 0.50Д)
Water content66%
Package6 lenses in a box
Degree10° до 180° на 10°
Cylinder-0.75Д, -1.25Д, -1.75Д, -2.25Д, -2.75Д (од план до -9.00Д)
Single eye (1 Package) Left eye + Right eye (2 Packing)
Single eye
Sphere (SPH) Base curve (BC)
Diameter Ø Degree
Cylinder  

84.9$

Back to top