1. Што се колачиња (анг. cookies) и зошто се користат?

Колачиња се мали текстуални фајлови кои за зачувуваат во Вашиот уред при прелистување на нашата страница. Овие текстуални фајлови можат да бидат прочитани од страната која ја посетувате и обезбедуваат олеснително идентификување на корисникот кој ја посетува истата.

2. Зошто користиме колачиња (анг. cookies)?

На оваа веб страна, колачињата се користат за да Ви обезбедиме полесен пристап до Вашата корисничка сметка и Вашата кошничка со производи.
Исто така истите се користат за водење на статистика на посетеност на нашата веб страна.
Колачиња НЕ се користат во делот каде може да закажете Оптометриски преглед.

2.1 Задолжителни колачиња
Задолжителни колачиња се користат само доколку имате регистрирано корисничка сметка, со цел полесно да ве идентификуваме и обезбедиме брз пристап до вашата кошничка со производи.
2.2 Статистички колачиња
Статистички колачиња се користат за водење на статистика на посетеност на нашата веб страна.

Кошничка
Желби
Неодамна прегледани
Категории