Очила со клип- Да или не?

Пред неколку години, слбоодно можеше да се каже дека очилата со клип не беа во тренд, ниту пак стилски. Тие постојано беа критикувани поради нивниот ограничен избор и старомодните форми. Овој тип на очила за прв пат се појавиле во 1940 година во САД и биле наменети за практична употреба. Со текот на времето нивната популарност се повеќе растела.

Сепак, денеска се повеќе очилата со клип го привлекуваат нашиот интерес. Причината за тоа е поради тоа што голем број на светските брендови се фокусриаат на овие очила и прават различни модели, форми и дизајни кои го привлекуваат вниманието и ги прават очилата со клип совршен моден додаток.

Оптика Бела Виста има широк избор на очила со магнетни клипчиња кои не се само стилски, но исто така и погодни.

Да носите два пара на очила често знае да биде вознемирувачки, па тоа е главната причина поради атрактивноста на очилата со клип.

Погледнете го нашиор избор…

Кошничка
Желби
Неодамна прегледани
Категории