UV зраците штетно делуваат на видот… Како да се заштитиме?

Според многу медицински истражувања, UV зраците штетно делуваат на видот и може да остават големи негативни последици. Како најдобар избор за заштита од овие зраци се секако очилата за сонце, но оние кои се модерни и пред се на највисоко можно ниво ќе ви помогнат.

Од тука пак, се поставува прашањето, што да правите ако имате проблем со видот, или пак ако носите оптички очила кои ви се неопходни? Имаме и за тоа решение! 🙂

Одберете ги очилата кои нудат две во едно. Оптички стакла и стакла за заштита од сонце. Освен што добро ќе гледате, поларизираните стакла ќе го спречат ефектот на заслепување, така да овие очила со клип се одлични и кога возите автомобил.

Очилата со поларизирани стакла ги пропуштаат само позитивни вертикални зраци. Гледајќи низ нив, видот е  пријатен, контрастен и без непријатен отсјај. Во комбинација со висок квалитет на UV филтер обезбедува сигурна заштита од сонцето, високо ниво на острина на видот, значително намалување на уморот на очите и одлична перцепција на бои.

Ако сакате модерни и квалитетни очила, нашата препорака се очилата со клип од Minimal Eyewear брендот кој е достапен во оптика Бела Виста и онлајн.

Кошничка
Желби
Неодамна прегледани
Категории